CUM SĂ ALEGI CORNIȘA ȘEMINEULUI?

Data publicării:
CUM SĂ ALEGI CORNIȘA ȘEMINEULUI?

Atunci când alegeți un șemineu, este important să acordați atenție bordurii, plasată deasupra șemineului și poate apărea în mai multe stiluri și culori. Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea unei cornișe care vă poate ajuta să adaptați acest element important al șemineului la stilul casei dumneavoastră.

Care este scopul bordurii?

Pentru mulți, nu contează decât aspectul cornișei. O cornișă bine proiectată este un loc minunat pentru a expune fotografii de familie, ornamente și decorațiuni de sezon. În funcție de stilul imaginat pentru șemineu, puteți opta pentru o cornișă mai lată sau pentru un design îngust și elegant, care însă nu oferă prea mult spațiu obiectelor de decor.

Din ce material ar trebui să fie fabricată bordura?

Bordura din piatră sau cărămidă, sau chiar una sculptată în lemn, se potrivește perfect într-o casă mobilată în stil rustic. În cazul în care apartamentul și șemineul sunt caracterizate printr-un design modern, o alegere potrivită ar fi o bordură îngustă sau puteți chiar să renunțați la ea complet.

Armonizați dimensiunea și stilul!

Atunci când alegeți bordura, este întotdeauna important să vă gândiți la ce fel de cornișă și ce stil ar fi potrivit șemineului dorit. O bordură supradimensionată distrage atenția de la șemineu, iar una prea mică pare ciudată și nu este prea estetică.
În ultimii ani au intervenit o serie de schimbări în proiectarea șemineelor. Drept urmare, șemineele unice, proiectate în stiluri neobișnuite, devin din ce în ce mai populare. Dacă ați ales un șemineu neobișnuit pentru a vă decora căminul, s-ar putea să nici nu fie nevoie de cornișă.

Șemineele tradiționale sunt aproape de neimaginat fără cornișă.

În ciuda numeroaselor șeminee cu design modern, mulți oameni sunt încă adepți ai șemineelor în stil ​​clasic, care sunt asociate cu atmosfera familiară și căldura căminului. Un element esențial al acestor șeminee este cornișa lată, ornamentată, care oferă un loc minunat pentru fotografiile și obiectele preferate de care sunteți mândri.
Cornișele pentru șemineu pot fi realizate din mai multe materiale și pot fi prezentate în mai multe forme - dacă sunteți în căutare de idei, vă recomandăm să studiați pagina noastră de internet. Șemineul oferă căldură plăcută și atmosferă primitoare, iar o cornișă frumoasă poate scoate în evidență șemineul!

Dacă aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.

"Farmecul șemineului este căldura casei!"

Székely Bálint Csaba, director

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele.