SFATURI UTILE PENTRU ALEGEREA ȘEMINEULUI POTRIVIT

Data publicării:
SFATURI UTILE PENTRU ALEGEREA ȘEMINEULUI POTRIVIT

Când cumpărați un șemineu, merită întotdeauna să alegeți un model care să ofere o atmosferă caldă și primitoare în nopțile reci de iarnă. Mulți oameni se țin de șemineele încorporate clasice, dar există multe alte opțiuni disponibile.

Exact datorită numeroaselor  opțiuni, mulți oameni se pierd în labirintul achiziționării șemineului. Dorim să venim în sprijinul dumneavoastră în această fază!

La ce tipuri de șeminee ne putem gândi?SFATURI UTILE PENTRU ALEGEREA ȘEMINEULUI POTRIVIT

  • Șeminee de perete: Șemineele de perete se încadrează în perete și le putem da o manta de șemineu pentru a obține un aspect tradițional.
  • Sobe și șeminee portabile: Șemineele portabile sunt cel mai ușor de instalat lângă coșul de fum. O mulțime de forme și o gamă largă de configurații tehnice stau la dispoziția clienților.
  • Structuri de șeminee: Ne putem gândi la orice design personalizat. Atunci când alegeți un șemineu, cu siguranță merită să cereți opinia expertului.

Să vedem avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de șeminee:

  • Șeminee pe lemne: Șemineele pe lemne sunt cea mai clasică soluție. Principalul lor avantaj este aspectul tradițional și experiența oferită de dansul vesel al flăcărilor și pușcarea lemnului în foc. Dezavantajul acestor șeminee este că necesită un coș de fum clasic și multă întreținere. Coșul de fum este important a fi curățat în mod regulat de către un profesionist, iar șemineul trebuie întotdeauna monitorizat în timpul utilizării din motive de siguranță.
  • Șeminee electrice: În șemineele electrice, căldura este asigurată de fire fierbinți, iar căldura este distribuită în cameră de ventilatoarele instalate în șemineu. O vedere realistă a flăcărilor este oferită de lămpile cu LED-uri. Unul dintre principalele avantaje ale șemineelor ​​electrice este că sunt deosebit de sigure și pot fi utilizate în siguranță chiar dacă locuiesc în gospodărie copii sau animale de companie. Aceste modele sunt ușor de instalat, deoarece nu este nevoie de un sistem de ventilație.
  • Șeminee pe gaz: Șemineele pe gaz pot fi alimentate, de asemenea, cu gaz de la rețea  sau din butelii.Pe lângă eficiența ridicată de încălzire și operare automată, șemineele cu gaz de la rețea oferă și o experiență estetică plăcută. Instalarea unui șemineu pe gaz necesită o planificare prealabilă și un coș de fum.
  • Șeminee cu bioetanol: Șemineul cu bioetanol din ce în ce mai la modă asigură o experiență estetică remarcabilă. Deoarece nu necesită coș de fum, poate fi amplasat oriunde în casă sau în exterior. Suntem distribuitori de șeminee pe bioetanol, precum și pe gaz, marca Planika, proiectate cu tehnologii inteligente, a căror operare poate fi controlată printr-o aplicație de pe telefonul mobil sau alte dispozitive inteligente.

 

Ce alte aspecte ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți un șemineu?

Șemineele au o serie de caracteristici suplimentare care merită luate în considerare atunci când se ia o decizie. Puteți afla mai multe în acest sens în articolele noastre și în secțiunea Întrebări frecvente.

Dacă aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.

"Farmecul șemineului este căldura casei!"

Székely Bálint Csaba, director

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele.