TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE DE A CUMPĂRA UN ȘEMINEU

Data publicării:
TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE DE A CUMPĂRA UN ȘEMINEU

Există câteva lucruri pe care toți cei care decid să cumpere un șemineu ar trebui să le știe. Nu este ușor să găsim un model care să corespundă atât așteptărilor noastre cât și stilului casei.

Să vedem câteva puncte ce trebuie să iei în considerare dacă vrei să cumperi un șemineu:
 

  1. Care va fi funcția principală a șemineului?

De ce ai decis să cumperi  un șemineu? Vrei să încălzești camera cu un șemineu sau aspectul estetic este mai important? Determinând clar acest aspect, deja am redus numărul de opțiuni din care trebuie să alegi, deoarece un șemineu poate fi deosebit de frumos, chiar și fără capacitatea de a încălzi un living spațios. Definind scopul șemineului, putem facilita semnificativ procesul de achiziționare.

  1. Dacă dorești să încălzești întregul apartament / întreaga casă, trebuie să te gândești la un șemineu cu apă care poate fi conectat la încălzirea centrală!

Atunci când vrem să încălzim mai multe camere cu un șemineu cu aer, rezultatul este de obicei, că acea  cameră în care este situat șemineul va fi supraîncălzită. În astfel de situații ventilarea aerului fierbinte prin conducte poate fi o soluție  satisfăcătoare. Cu toate acestea, cea mai potrivită alegere în acest caz este un șemineu cu pompă de circulație.

  1. Dacă nu ai coș de fum corespunzător dar dorești totuși să încălzești căminul eficient, ia în considerare un șemineu cu termostat.

Șemineele electrice cu termostat se aprind și se opresc automat, menținând întotdeauna temperatura camerei la nivelul dorit.

  1. Familiariză-te cu stilul mantelelor de șemineu pentru a facilita determinarea designului care se va potrivi în casa căminul tău.

Placarea șemineului poate fi realizată în mai multe stiluri - poate fi modernă, eclectică, rustică sau chiar neobișnuită și extravagantă. Dacă vei cunoaște bine aceste stiluri, va fi mult mai ușor să alegi șemineul care se va potrivi perfect stilului casei tale. (Descriere detaliată la Întrebări frecvente.)

  1. Dacă ai posibilitatea, este bine să vezi șemineul pe care dorești să îl cumperi, și în timpul funcționării.

Deoarece nu va fi foc în șemineul în fiecare zi a anului și în fiecare oră a zilei, este important să fii absolut siguri că îți va plăcea șemineul chiar și atunci când va căsca rece în zilele călduroase de vară.

  1. La alegerea elementelor decorative din jurul șemineului, trebuie luată în considerare siguranța!

Este important să existe întotdeauna suficient loc în jurul spațiului de ardere al șemineului pentru a permite circulația aerului. Respectă întotdeauna instrucțiunile de utilizare și de siguranță la achiziționarea accesoriilor.

  1. Dacă alegi un șemineu pe gaz, determină cum dorești să îl utilizezi!

Ai multe opțiuni disponibile - comutatoare de perete, telecomenzi, termostate. Multe șeminee pe gaz pot fi, de asemenea, operate manual.

  1. Dacă nu dorești să achiziționezi combustibil și nici un șemineu pe gaz nu este o opțiune potrivită, ia în considerare un șemineu electric.

Șemineele electrice sunt acum disponibile în mai multe dimensiuni și stiluri. Nu necesită sistem de ventilație pentru a fi utilizat, așa că pot fi așezate oriunde în încăpere.

  1. Alege întotdeauna un profesionist care are calificările necesare pentru a emite o declarație obligatorie de executare. În plus, simplifică și mai mult situația dacă acea persoană este autorizat pentru a efectua planul de alimentare cu aer și calculul de curent importante pentru funcționarea corespunzătoare a șemineului. 

Astfel de profesioniști te vor putea ajuta cu siguranță în luarea deciziei și îți vor atrage atenția asupra oricăror sarcini suplimentare care pot apărea ca rezultatul instalării!

Dacă aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.

"Farmecul șemineului este căldura casei!"

Székely Bálint Csaba, director

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele.